• Dansk
  • English

Mendeley

Adgang

Fri adgang
Åbn Mendeley 

Mendeley er et gratis referenceværktøj, men via UCN Institutional Edition, opgraderes din Mendeley-konto, således at du kan få flere og større grupper, mere lagerplads m.m.
Din konto opgraderes automatisk til UCN Institutional Edition, første gang du logger på din Mendeley-konto, mens du er på UCN’s netværk (IP eller VPN).

Indhold

Mendeley kan anvendes som referenceværktøj på lige fod med eksempelvis RefWorks, Reference Manager, Endnote og Zotero. Mendeley gør det nemt at indsamle dokumenter og referencer fra faglige databaser, hjemmesider mv.

Man kan opbygge sin egen faglige Mendeley-referencedatabase, så man derved får nem adgang og overblik over den litteratur man skal bruge til at citere kommende publikationer og generere den endelige referenceliste, ud fra forskellige referencestandarder som eks. APA, Harvard og Vancouver.

Mendeley gør det desuden muligt, at dele referencer og dokumenter i akademiske netværk og samarbejde med andre om indsamling af referencer – såvel åbne som lukkede grupper.

For at få fuldt udbytte af Mendeley skal man registrere sig som bruger, og installere nogle få applikationer. Efter installation af Mendeley Desktop og "Save to Mendeley" bookmarket i ens browser er Mendeley klar til at samle og gemme referencer, man finder på nettet med et enkelt klik.
 

Vejledning

Mendeley videos and tutorials

Bibliotekets FAQ om Mendeley kan ses på Canvas via: