• Dansk
  • English

To-go-udlån og virtuelle åbningstider

UCN Bibliotekets fysiske afdelinger holder lukket frem til d. 10. august 2020 pga. Covid-19 og sommerferielukning.

På denne side finder du information om:

Lån materialer fra biblioteket. (To-go-ordning)

UCN Biblioteket giver studerende og undervisere adgang til at låne materialer via en To-go-ordning. Materialerne skal på forhånd reserveres via ucnbib.dk. Hvis du skal låne materialer via To-go inden sommerferien, skal du have modtaget en afhentningsbesked senest fredag d. 26. juni 2020. 

To-go-udlånte materialer kan afhentes alle hverdage i tidsrummet kl. 13-14 ved hovedindgangen på Selma Lagerløfs Vej, Mylius Erichsens Vej (bygning 5), Hobrovej, Sofiendalsvej og Skolevangen - afvent dog besked fra biblioteket, om at materialerne er klar til udlevering. På Lerpyttervej vil der være afhentning tirsdage og torsdage i tidsrummet 13-14. 

Du kommer ikke ind på campus, og du skal huske at holde god afstand, hvis der er kø.

Til og med d. 2. juli 2020 kan lånte materialer afleveres i en blå afleveringskasse, som er opstillet ved hovedindgangen på alle campus. Hvis du ikke umiddelbart kan se den, finder du yderligere information på hoveddøren.

Læs mere her om lån og aflevering af materialer 


Virtuelle åbningstider

Vi tilbyder hjælp og vejledning pr. mail og telefon alle hverdage i tidsrummet kl. 9-14 frem til d. 3. juli. Biblioteket holder sommerlukket i perioden 6. juli-7. august 2020.

Se her hvordan du kommer i kontakt med os:

FagområdeMailTelefon
Studerende på Businessbibliotek-hv@ucn.dk7269 8600
Studerende på Teknologibibliotek-sd@ucn.dk7269 8100
Studerende på Sundhedbibliotek-sl@ucn.dk7269 5100
Studerende på Lærer,
Pædagog og Pædagogisk Assistent
bibliotek-me@ucn.dk7269 3100
A2L kursister og studerendebibliotek-me@ucn.dk7269 3100

 

De digitale muligheder

Se hvilke ressourcer, der er relevante lige netop inden for dit område:

Praktiske oplysninger om lån og aflevering (To-go-ordning):

Hvornår kan jeg hente mine reserveringer?

  • Reserveringsmeddelelser modtaget senest fredag d. 26. juni:
    Materialet er udlånt til dig og kan afhentes via To-Go-udleveringen, som er åbent alle hverdage mellem kl. 13-14 frem til d. 2. juli 2020.
     
  • Reserveringsmeddelelser modtaget fra mandag d. 29. juni:
    Materialet er stillet på reserveringshylde på biblioteket og kan afhentes efter d. 10. august, med mindre du via kontakt til biblioteket kan få en aftale om udlevering. Bemærk, at vi  holder sommerferielukket i perioden 6. juli-7. august 2020. 

Hvordan foregår afhentningen af bogposer/materialer?
Vi udlåner de reserverede materialer til dig og pakker dem i en pose. Ved afhentning skal du vente udenfor hovedindgangen på afhentningsadressen. Når det bliver din tur, skal du identificere dig med studiekort/medarbejderkort eller sundhedskort ved at holde det frem, så det kan ses igennem ruden. Personalet fra servicecentret fremfinder din pose, og herefter vil du blive lukket ind, og kan tage den. Husk at holde afstand.

Hvor mange dage har jeg til at hente mine materialer/bogposer?
Bogposer skal afhentes indenfor 5 dage

Hvornår skal jeg senest reservere, hvis jeg skal nå at hente bøger, inden biblioteket holder sommerferielukket?
Vi anbefaler, at du reserverer senest torsdag d. 25. juni, hvis du skal låne via vores To-go-ordning.  Vi fortsætter med at ekspedere reserveringer, men hvis du efter d. 28. juni modtager en reserveringsmeddelelse med et reserveringsnummer, kan materialet kun hentes efter aftale med biblioteket. 
Mandag d. 10. august 2020 åbner biblioteket igen, og reserverede materialer skal hentes her. 

Kan jeg få andre til at hente mine bøger, hvis ikke jeg selv har mulighed for at komme mellem kl.13 og 14?
Ja, hvis du laver en aftale med os om det. Send en mail til biblioteket (se kontaktoplysninger ovenfor).
Personen, der henter, skal fremvise mail (reserveringsmeddelelse eller orienteringsmail til biblioteket) og oplyse låners fulde navn, da poserne er opstillet efter lånernavne.  

Hvor lang tid kan jeg beholde mine lån?
Lånetiden fremgår af udlånskvitteringen, som er vedhæftet poserne. Du kan desuden altid tjekke din lånerstatus på ucnbib.dk, hvor du også har mulighed for at forny, hvis ikke materialet er reserveret.

Kan jeg bestille materialer, som ikke haves på UCN Biblioteket?
Ja, vi forsøger at skaffe bøger og artikler, som vi ikke selv kan tilbyde adgang til. Det betyder, at du igen kan bestille via bibliotek.dk og SFX, ligesom du er velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon, hvis der er titler, som du gerne vil have skaffet.

Hvordan afleverer jeg lånte materialer?
Ved hovedindgangen til campus står en blå afleveringskasse, som du kan tilgå døgnet rundt frem til og med d. 2. juli 2020. Hvis du ikke umiddelbart kan se den, finder du yderligere information på hoveddøren.
Hvis du er inde på campus i undervisnings- eller eksamenssammenhæng, har du også mulighed for at aflevere i afleveringskasserne, som er placeret foran biblioteket og lige indenfor hovedindgangen ved To-go-udleveringen. Der er ikke adgang til selve biblioteket.
Du må meget gerne forsøge at forny dine lånte materialer.

Fra d. 3. august vil det igen være muligt at aflevere materialer, enten via adgang til campus eller via de blå afleveringskasser. Vi opdaterer, når vi ved mere.

Skal jeg betale gebyrer?
Vi udsender igen afleveringspåmindelser, hjemkaldelser og saldoopgørelser, men hvis du afleverer eller fornyr de hjemkaldte materialer senest d. 2. juli 2020, skal du ikke betale gebyrer. Herefter vil UCN Bibliotekets normale gebyrtakster træde i kraft (se gebyrtakster her).

Bemærk, at mellemværender, som blev oprettet inden nedlukningen, fortsat skal betales. Det er kun i forbindelse med nedlukningen, at vi har indført ”frit lejde”. Tjek dette via din lånerstatus.

Hvad gør biblioteket i f.t. smitterisiko?
Ved håndtering af materialer benytter bibliotekspersonalet handsker eller foretager hyppig hånddesinfektion eller håndvask.
Ifølge "Retningslinjer for åbning af biblioteker for ind- og udlån" er det ikke vurderingen, at det er nødvendigt med særlige forholdsregler i f.t. afleverede materialer.


Opdateret d. 26.06.2020

Oprettet af: rkc
Oprettet den: Torsdag 12. marts
Materialetype:
Kategori: